Schowek

Jest to miejsce które najczęściej znajduje się obok kuchni. To właśnie  nim są trzymane zapasy na zimę, jak i również innego rodzaju produkty i półprodukty. To także wspaniałe pomieszczenie na kartofle, oraz naczynia  których korzystamy bardzo rzadko. Z roku na rok coraz więcej osób się decyduje na nie gdyż uważają oni, że jest bardzo praktyczne. Bardzo często w kuchni brakuje miejsca na różne przyrządy takie jak sokowirówka, czy malakser, tak więc schowek je pomieści.

Można tam zrobić półki na których poustawiamy przetwory na zimę. Przydadzą się także kosze w których będzie można przechować ziemniaki, oraz marchew. Należy jednak pamiętać o odpowiedniej temperaturze tego miejsca, gdyż w sytuacji gdy będzie ona zbyt wysoka możemy spodziewać się tego, że kartofle zaczną nam kiełkować. Najlepszym rozwiązanie  będzie tutaj założenie kafelek które sprawią, że w tym pomieszczeniu będzie panował chłód.

Trzeba dobrze zorganizować tę przestrzeń gdyż zwykle jest to malutkie pomieszczenie które należy wykorzystać maksymalnie tak by mogło zmieścić się w nim jak najwięcej przedmiotów z których korzystamy częściej lub rzadziej. Najlepszym rozwiązaniem będą półki, bądź też szafki w których łatwiej jest utrzymać porządek niż gdy będzie to tylko zwykłe pomieszczenie. Warto poszukać też ciekawych inspiracji które będzie można wykorzystać właśnie do tego celu.

 

Ambroży fusion

Opis autora #1

Zobacz również